2 december - Het is afgelopen week bewolkt en het regent licht als ik op de fiets stap. Op zoek naar nieuwe beelden. Al dagen is het geen weer om op pad te gaan. Misschien lukt het vandaag tussen de buien door. In de kleine dorpjes langs het water is het stil. Alleen de postbode is op straat. Na een uurtje zet ik mijn fiets langs de dijk en loop de uiterwaarden in. Na enkele minuten plakken de natte kluiten modder onder mijn schoenen. Ik volg een klein pad tussen de bomen en struiken door richting het water als ineens de zon kort door de wolken breekt. Dit is zo'n moment waarop het wachten op betere omstandigheden wordt beloond. Terwijl dikke druppels in de kraag van mijn jas verdwijnen nog even wisselen van objectief en zoeken naar een mooi standpunt. Tien minuten later trekt alles weer dicht maar is nieuw materiaal een feit.

21 november - Oude tijden herleefden vandaag. De tijden van de grote fietstochten. Al was het vandaag natuurlijk maar een bescheiden 50 km. Voor foto's moest ik in Achterberg zijn en dus vanmorgen op de fiets via Ochten en Rhenen naar Achterberg. Terug langs de Neder-Rijn voor nieuwe landschapsfoto's. Mooie dag !

19 november - De verbouwing hier thuis is afgerond. Naast mijn reguliere fotowerk best wel leuk wat interieurwerk te maken.Oude (fotografie)tijden herleven !

16 november - Langsaam keert de rust hier in huis terug. De verbouwing is bijna afgerond en de vakmensen vertrokken.
Tijd om de draad weer op te pakken. De voor mij ideale combinatie van een leuke baan en daarnaast mijn fotowerk is even verstoord. Dus op zoek naar een nieuwe baan en 's avonds in het atelier werken aan nieuwe beelden. Werken aan de nieuwe serie 'landschappen van toen'. Foto's die ik ga gebruiken voor de expositie samen met kunstenaar Sandra van Velzen.

22 oktober - Regelmatig krijg ik vragen als ik ergens aan het werk ben waarom ik filters gebruik. Niet alles wil ik in de nabewerking doen en ondanks dat mijn kunstbeelden zijn samengesteld uit foto's en tekeningen/texturen zijn filters voor mij een zeer welkome aanvulling. Al is het alleen maar om met groot diafragma te kunnen werken (ND filter).

Mijn huidige set was na veel jaren intensief gebruik aan vervanging toe en na informeren en uitvoerig uitproberen heb ik afscheid genomen van mijn Lee filterset en gekozen voor het merk NiSi. Binnenkort meer hierover.

21 oktober - We laten de verbouwing hier thuis even voor wat het is. Vandaag een dagje geen stof en herrie maar lekker naar buiten. Samen met Dyon fiets ik via Geldermalsen, Neerijnen en over de dijk weer terug.Het is prachtig herfstweer.

Laura wil weer iets aan sport gaan doen. Als trouwe supporter van d'r broer die BMX rijd heeft ze gisteren haar eerste kennismaking op de baan gehad. Het ging heel goed en ze had plezier.

17 oktober - Vandaag op dag zes van de verbouwing was het vooral weer kijken en genieten van vakmanschap. Ineens kom je dan op de badkamer te midden van moderne accuboormachine's en zaagtafels deze prachtige stempel tegen. Mooi hoor !

UPDATE 18 oktober - Volgens de mannen van Dakcentrum Gelderland die hier onze nieuwe dakkapel en het dakraa hebben geleverd mag ik dit geen stempel noemen maar heet het een 'dommekracht'.

16 oktober - Dag vijf van de verbouwing. Het plaatsen van de dakkapel.

13 oktober - Vandaag op dag drie van de verbouwing de eerste opbouw werkzaamheden. Tegels in het toilet beneden.
Blijft leuk om in mijn fotowerk met details van de verbouwing te spelen

11 oktober - De eerste dag zit erop. De mannen hebben veel gedaan. Voor nu twee stillevens te midden van het puin.

11 oktober - De verbouwing is nu toch echt begonnen. Na maanden van plannen, tekenen en bestellen zijn de spullen binnen en het eerste sloopwerk gedaan. Toilet, dakkapel en badkamer. Spannend !

6 oktober - De zaterdagavond als familieavond. Met de laptop op schoot voor een kleine remake van de website.
Op TV een geweldige Deense serie. Dyon heerlijk onderuit met z'n tekeningen.7 oktober - De vroege zondagochtend is het moment van de tochten in de natuur. Beelden verzamelen die uiteindelijk in combinatie met texturen worden tot kleine kunstwerkjes. Beelden die een verhaal vertellen. Door iedereen op een eigen wijze ge´nterpreteerd. Vanmorgen bracht een bezoek aan Landgoed Soelen alleen maar een rot gevoel.
Michel Lafaille berichtte er afgelopen week op Facebook al over.Een helder maar triest verhaal.
Ik beperk me tot beelden die voor zich spreken.